Blarenstraat in Ekeren wordt definitief schoolstraat

Sinds juni 2020 is de Blarenstraat in Ekeren een tijdelijke schoolstraat, om de verkeersveiligheid te verhogen. Stad Antwerpen, district Ekeren en Basisschool 3Hoek evalueerden dit proefproject positief, daarom wordt deze schoolstraat definitief ingevoerd.

Bij een schoolstraat sluit een gemachtigd opzichter of vrijwilliger bij het begin en einde van de schooldag een (deel van de) straat een tijdlang af. Voetgangers, fietsers en speed pedelecs kunnen dat gedeelte nog wel in, maar gemotoriseerd verkeer wordt geweerd.

De Blarenstraat is een korte straat met eenrichtingsverkeer, die telkens wordt afgesloten in het begin, ter hoogte van de Driehoekstraat. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.10 tot 8.30 uur en van 15.10 tot 15.30 uur. Op woensdag tussen 8.10 en 8.30 uur en tussen 12.05 en 12.25 uur.

Met deze ingreep willen stad Antwerpen, district Ekeren en basisschool 3Hoek de verkeersveiligheid aan de school en in de buurt verbeteren.