Ekerse districtsbestuur keert ruim 41.000 euro coronasteun uit aan verenigingen

Sinds de uitbraak van de coronapandemie en de bijhorende maatregelen staat het Ekerse verenigingsleven sterk onder druk door stilgezette werkingen, aangepaste planningen en geannuleerde evenementen. Zowel op de werking, de leden als de financiële situatie heeft corona een enorme impact.

Zoals beloofd houdt het Ekerse districtsbestuur de vinger aan de pols en komt het opnieuw tussen in corona-gerelateerde kosten. 30 Ekerse verenigingen dienden een dossier in voor de deadline van 31 oktober 2021. Het totale bedrag dat in aanmerking komt voor ondersteuning en dat het district uitkeert, bedraagt 41.824,38 euro.

In 2020 kregen 45 verenigingen een coronategemoetkoming voor een totaal van 55.181,22 euro toegewezen.