Geef letterlijk en figuurlijk wat warmte tijdens de feestdagen

De kerstdagen staan voor de deur. Voor veel mensen zijn dit dé dagen bij uitstek om extra lekker, uit-gebreid en gezellig te tafelen. Jammer genoeg heeft niet iedereen het budget om een feestmaaltijd op tafel te toveren en het thuis warm en knus te maken. Daarom biedt ‘de NetZak’, de sociale kruidenier in Zoersel, haar klanten een extraatje aan onder de vorm van een feestpakket. Gemeente & ocmw Zoersel roept haar inwoners op om deze pakketten mee te vullen.

Wat is er mooier dan solidariteit, en zeker tijdens de feestdagen? “Sinds de start van de sociale kruidenier, vijf jaar geleden, bieden we onze inwoners die in armoede leven daarom tijdens de kerstperiode een uitgebreid feestpakket aan”, legt Katrien Schryvers, schepen voor welzijn, uit. “De NetZak stopt daar sowieso zelf heel wat gezonde voeding – met zoveel mogelijk streekeigen producten – in, maar voor de feestelijke extraatjes doen we graag beroep op de vrijgevigheid van de Zoerselaar. De vorige jaren kwam hier heel veel reactie op, wat ons enorm dankbaar stemt.”

Het gaat dan onder meer over:

– feesttoastjes;
– dessertkoekjes;
– olijven;
– chocolade;
– fruitsap;
– noten;
– broodstengels;
– alcoholvrije bubbels – …

kers op de taart

Wie thuis zo nog wel een aantal producten heeft liggen – of tijdens de kerstinkopen eventjes denkt aan de mensen die het wat moeilijker hebben -, kan die producten nog tot maandag 20 december binnenbrengen bij het onthaal in het administratief centrum, Handelslei 167. “En zo mee zorgen voor de spreekwoordelijke kers op de taart voor een Zoersels gezin in armoede”, aldus nog Katrien. Hou er wel rekening mee dat het om niet-alcoholische zaken gaat en om dingen die nog een tijdje houdbaar zijn. Het enthousiaste vrijwilligersteam van de NetZak maakt er dan, afhankelijk van de grootte van het gezin, een mooi feestpakket van.

verspreid ook wat warmte

Lekker eten is één ding. Het warm hebben tijdens de donkere, koude winterdagen een ander. Ook daar kan de Zoerselaar bij helpen. “We verkopen namelijk ook fleece dekentjes”, gaat Katrien verder. “Voor 9 euro koopt men twee dekentjes: eentje voor zichzelf en eentje om mee in een feestpakket van de NetZak te stoppen. Zo verspreiden we niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk heel wat warmte!” De dekentjes zijn nog tot 24 december te koop aan het onthaal van het administratief centrum.