Kerstwarmte voor onze zwaar getroffen zusterstad

Toen in oktober een delegatie van het Brasschaatse gemeentebestuur naar Bad-Neuenahr ging om financiële steun te overhandigen, kwam de vraag vanuit onze zusterstad om o.a. kerstversiering voor de inwoners van de stad te voorzien. Verschillende Brasschaatse scholen gingen aan de slag.

Door de recente overstromingen in onze zusterstad Bad-Neuenahr Ahrweiler afgelopen zomer is er bijzonder veel ravage aangericht. Zo is ook alle kerstversiering die opgeslagen was in de kelders van o.a. de scholen verdwenen of verwoest. Daarom vroeg het gemeentebestuur aan Brasschaatse scholen om schoolkinderen te laten knutselen voor inwoners uit onze zusterstad. Maar liefst 8

verschillende scholen waaronder alle gemeentescholen, de Wingerd, Toverbos, Sint-Lutgardis, Mater Dei Driehoek en De Vlinder maakten o.a. kerstballen en versierden theelichtjes. Die zelfgemaakte kerstversiering vertrekt binnenkort naar onze zusterstad.

 

 

“Dankzij de mooie geknutselde kerstballen van onze Brasschaatse leerlingen

krijgen de inwoners van onze zusterstad toch nog een mooie versierde kerstboom”, aldus schepen van Onderwijs Inez Ven.

Deze actie kadert in een reeks acties die vanuit Brasschaat wordt opgezet om onze zusterstad te ondersteunen. Eerder tastte het gemeentebestuur én onze inwoners in hun buidel om Bad-Neuenahr financieel te ondersteunen. Ook het GIB organiseerde een succesvolle loop- en fietswedstrijd en kon zo 21 000 euro overhandigen aan onze zusterstad.

Verbroederen is verbinden, elkaar steunen in goede en kwade dagen.

Met deze knutselactie willen wij toch wat Kerstwarmte in onze zustergemeente brengen”, stelt schepen van de Verbroedering Adinda Van Gerven.