Paarse kleur in de hofgracht

Eerder deze week ontdekte een opmerkzame voorbijganger een opvallende paarse kleur in de hofgracht rond het gemeentepark van Schoten. De gemeentelijke milieudienst stond voor een raadsel en ging verder op onderzoek.
Het mysterie is ondertussen opgelost. De opvallende kleur in het water wordt veroorzaakt door purperbacteriën. Een zeer uitzonderlijk fenomeen. Dat bleek uit een analyse van de Universiteit Antwerpen.
Deze bacteriën zijn niet giftig. We nemen daarom geen verdere maatregelen en laten de bacteriën vanzelf weer verdwijnen. Vermoedelijk zal dit gebeuren bij kouder weer.

Er werd ook geen industriële of chemische verontreinig of zogenaamd Bourgondisch bloed (een soort blauwalg) gevonden in het water. Dat wil dus zeggen dat het water zuiver is. De Vlaamse Milieumaatschappij heeft het onderzoeksrapport gelezen en zal verder geen stalen nemen.