Antwerpse Kringwinkels schenken totale dagomzet aan slachtoffers overstromingen

Wie vandaag naar één van de Antwerpse Kringwinkels gaat steunt rechtstreeks de slachtoffers van de overstroomde gebieden in België. “Als sociale organisatie willen we uiteraard graag spullen schenken aan de slachtoffers. Het Rode Kruis Vlaanderen gaf ons de boodschap dat er in een eerste fase vooral nood is aan financiële bijdragen. Vandaar dat we beslist hebben om vandaag, op de dag van nationale rouw, de volledige dagomzet van onze 11 winkels te doneren aan de actie ‘Helpen helpt’.” Vertelt Louise Vrints, woordvoerder van de Antwerpse Kringwinkels.

Financiële steun prioritair

“We zijn enorm aangedaan door de situatie in ons land. Als sociale werkplaats staat solidariteit bij ons voorop. Daarom vatten we het plan om spullen in te zamelen en te schenken aan de getroffen gebieden.  Als Kringwinkel hebben we daar de logistieke capaciteit voor.” vertelt Louise. “Na contact met het Rode Kruis Vlaanderen vernamen we dat in een eerste fase vooral nood is aan medische en psychologische zorg ter plaatse. Om te helpen zijn dus momenteel financiële steun en helpende handen de prioriteit.” gaat ze verder. “Vandaar dat we ook snel de beslissing gemaakt hebben om op de afgekondigde dag van de nationale rouw (dinsdag 20 juli) onze volledige winkelomzet te doneren aan Het Rode Kruis Vlaanderen.” stelt ze.

Materiële steun in een tweede fase

“Het Rode Kruis gaf ons aan dat inzamelingen van goederen pas in een tweede fase aan bod zullen komen als ze kunnen overgaan richting hulp om het leven terug op te bouwen.” gaat Louise verder. “Van zodra er hier meer duidelijkheid over is zullen we samen met alle andere Vlaamse Kringwinkels een gecoördineerde actie opzetten en communiceren we daar ook verder over.” besluit Louise.