Corso wordt opnieuw één groot feest

Loenhout – Nog zes dagen en dan zetten we in Loenhout nog eens de bloemetjes buiten… Letterlijk en figuurlijk. Want dan barst de Bloemencorso Loenhout los en strijden honderden vrijwilligers om die ene wisselbeker.

Een jaar geleden werd ons leven nog volledig gedicteerd door de coronamaatregelen. Gelukkig krijgen we stilaan onze vrijheid terug. Dat betekent dat de GROOTSTE bloemencorso van België kan doorgaan. Stip daarom zondag 12 september alvast aan in je agenda; 69ste editie van Bloemencorso Loenhout.

Nog minder dan één week te gaan – het aftellen is begonnen
De coronacrisis heeft het enthousiasme van onze vrijwilligers absoluut niet getemperd. Integendeel, meer dan ooit staan ze klaar om u te verbazen met innovatieve ontwerpen, vernuftig vakmanschap en passie. Dit jaar zullen maar liefst 32 wagens strijden om de prijs in de hoogste categorie.

Dennis van der Meer, corso woordvoerder; “Deze week wordt de laatste hand gelegd aan de praalwagens, worden de laatste lagen papier mache aangebracht, wordt de wagen ingekleurd en alles in gereed gebracht om de honderdduizenden dahlia’s op de wagen te gaan steken. Een monsterklus, maar wel een welke iedereen zo hard heeft gemist en naar uitkijkt. Want dat is waar de corso om draait; verbondenheid en het samen bouwen aan een prachtige creatie om de eer van Loenhout mee te winnen”.

Veilig genieten van bloemencorso Loenhout
Dit jaar wordt er door de organisatie enorm gefocust om er een veilig georganiseerd evenement van te maken. De corso gaat door als CTS-evenement. Dat betekent dat je bij de ingang van het terrein een Corona Safe Ticket moet tonen of een recente, negatieve PCR-test (maximum 48 uur oud), een Antigeen sneltest (maximum 24 uur oud) of een herstelcertificaat (maximum zes maanden oud). Als je attest in orde is, krijg je een CST-polsbandje en kan je zonder beperkingen genieten: een mondmasker is niet verplicht, de drankstanden kunnen volop draaien, je hoeft geen 1,5 meter afstand te houden en er is geen beperking in verplaatsing.

Groot feest
Terug genieten. Van de corso, van elkaars gezelschap en van de daverende drumbands en knotsgekke straatanimatie. Ook naast het parcours is er altijd wat leuks te doen. Het foodtruckfestival is zeker een bezoekje waard. Je kan ook altijd naar een van de drankstanden van de verschillende buurtschappen gaan om iets te drinken én de emotie en verhalen van de wagenbouwers te zien en horen. De kleinste bezoekers ontvangen we met open armen. Zij kunnen zich naar hartenlust uitleven op de kermis. Maar het zijn uiteraard de gigantische praalwagens die helemaal hun aandacht trekken en hen een fantastische dag bezorgen.

Praktische Info                                                                               
Tickets vind je tot zaterdagmiddag 17:00 uur online in voorverkoop (€8/persoon/excl. kosten) of aan de kassa op corsozondag (€ 10/persoon). Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen. Er zijn géén beperkingen qua capaciteit.

Programma
8:00 – 18:00: rommel- en curiosamarkt
10:00 – 20:00: foodtrucks en kinderfoor
14:00: START van de 69ste Koninklijke Loenhoutse Bloemencorso
16:00: Tweede doortocht aan de eretribune en prijsuitreiking
18:00: Tentoonstelling praalwagens

De organisatie heeft er enorm veel zin in en hoopt ook u zondag 12 september te mogen verwelkomen om de bloemetjes buiten te zetten op de prachtige 69ste editie van de Bloemencorso!

Kijk voor meer info op www.bloemencorsoloenhout.be

EINDE PERSBERICHT

Informatie over Koninklijke Bloemencorso Loenhout

De Bloemencorso van Loenhout is één van de grootste evenementen van de Noorderkempen en de grootste bloemenstoet van België. Maandenlang werken honderden vrijwilligers van de 12 Loenhoutse buurtschappen aan de voorbereidingen voor de optocht. De stoet van kleurrijke praalwagens wordt aangevuld met drumbands en straatanimatie. Jaarlijks bezoeken meer dan 15.000 mensen dit evenement.