Familiefestival in Lillo

Op zondag 3 oktober vindt in Lillo de tweede editie van het Scheldefestival plaats met optredens, lezingen, rondleidingen en animatie.

De Sint-Benedictuskerk in Lillo is de locatie van 2 intieme concerten. Om 11 uur brengt Marc Hauman luisterfolk van de bovenste plank. Hauman is actief in verschillende folkprojecten en werkte regelmatig samen met Wannes Van de Velde. In Lillo brengen hij en zijn groep vertelsels, overpeinzingen en observaties uit het leven gegrepen. Om 14 uur is het de beurt aan muzikaal trio Astor en zanger Patrick Riguelle. Zij creëren een unieke mix van tango en Jacques Brel. Samen nemen ze het publiek mee op reis naar Buenos Aires en weer terug.

Zin in vertier en theater? Dan is het ‘Stadhuis’ op de Havenmarkt het juiste adres. De voorstelling ‘Smartlappen en Gazetten’ speelt er tweemaal en reist tot aan het Kruitmagazijn. Kris Dockx, de ‘burgemeester van Lillo’ en zijn gezelschap laten geen kunst onbenut en brengen zang, poppenspel, verhalen en volkswijsheden.

Circusact Orkest Bazar zet het feest verder in de shelter in de Vestingstraat. Met een mix van acrobatie, interactie, magie, muziek en humor begeesteren deze 3 artiesten elk publiek.

Voor wie Lillo verder wil ontdekken zijn er tal van mogelijkheden. Natuurpunt gidst bezoekers door de troeven en natuur van Lillo-Potpolder. De rondleidingen zijn gratis, maar geïnteresseerden moeten vooraf inschrijven. Wie op eigen houtje Lillo wil ontdekken, kan een wandelroute van 2,5 km starten aan het infobord van Havenland aan de Tolhuisstraat. Molen De Eenhoorn zet ook de deuren open en is zeker een bezoek waard.

Als locatie van de boekenmarkt ‘Lillo Boekendorp’ heeft Lillo ook een link met boeken. De ideale plek dus voor de BIBmobiel, die er parkeert in de Vestingstraat. Wie er passeert geniet van gratis optredens van de Antwerpse stadsdichter Seckou met saxofonist Erik Bogaerts en een lezing door lokale jeugdauteur Rani De Vadder.

Het verleden van de polderdorpen is te ontdekken in het recent vernieuwde Poldermuseum. De thematentoonstelling ‘Polderdorpen door de lens van Hoelen’ geeft inkijk in het werk van de familie Hoelen-Peeters, die tussen 1901 en 1939 de Antwerpse Polderdorpen vereeuwigden op haar postkaarten.

Wie helemaal wil opgaan in het verleden kan zoals vroeger reizen met een oude bus. Doorheen de dag rijden de nostalgische bussen door het district en brengen ze je naar Lillo en weer terug.

Praktisch

·        Concerten in de Sint-Benedictuskerk

– Havenmarkt 6

– 11 uur: Marc Hauman & groep

– 14 uur: Astor en Patrick Riguelle

– 2/12/14 euro

·        Theater ‘Smartlappen en Gazetten’

– Havenmarkt

– 14 uur en 16 uur

– gratis met inschrijving

·        Circustheater met orkest Bazar

– shelter in de Vestingstraat

– 15 uur en 17 uur

– gratis zonder inschrijving

·        BIBmobiel

– shelter in de Vestingstraat

– 14.30 uur en 16.30 uur: stadsdichter Seckou

– 15.30 uur: jeugdauteur Rani De Vadder

– gratis zonder inschrijving

·        Wandelingen in Lillo-Potpolder

– start aan het jachthaventje

– 11 uur en 14 uur

– gratis met inschrijving

·        Poldermuseum

– Tolhuisstraat 10-16

– van 12 tot 17 uur

– tickets aan de inkom of vooraf via www.poldermuseum-lillo.be

·        Molen De Eenhoorn

– Scheldelaan 450

– van 9 tot 19 uur

– gratis zonder inschrijving

·        Nostalgische busritten

– Haltes in Zandvliet (hoek Zandvlietse Dorpstraat / Zoutestraat), Berendrecht    (Solftplaats), Berendrecht (Monnikenhofstraat / bushalte Viswater) en Lillo  (Scheldelaan)

– Ritten van Zandvliet richting Lillo vertrekken om 10, 12, 14, 16, 18 uur

– Ritten van Lillo richting Zandvliet vertrekken om 11, 13, 15, 17 en 19 uur

– 1,5 euro per rit

Alle info en tickets via www.scheldefestivallillo.be.