Helaas ook dit jaar geen Dorpsdag in Brasschaat

Het stond al langer in de sterren geschreven maar ook dit jaar zal er helaas geen dorpsdag zijn. Het gemeentebestuur en het dorpsdagcomité kunnen geen garanties geven om dorpsdag op een coronaveilige manier te organiseren.

Dorpsdag is het grootste evenement in onze gemeente en trekt jaarlijks meer dan 30 000 bezoekers. Dat vraagt een grondige voorbereiding waarmee we meestal al starten aan het begin van het kalenderjaar.

Omdat de Bredabaan geen afgesloten parcours is (veel invalswegen) en omdat afstanden respecteren met zoveel bezoekers moeilijk wordt en omwille van de te onzekere coronasituatie, beslisten we in april reeds om dorpsdag ook dit jaar te annuleren. Het zou een te grote investering in personeelsinzet, logistiek, software enz. zijn. Op die manier konden we ook snel duidelijkheid scheppen voor de vele vrijwilligers die hierbij betrokken zijn. Maar we komen terug met een spetterende editie in 2022.

Het gemeentebestuur kwam met enkele alternatieven om handelaars en verenigingen niet in de kou te laten staan.

verenigingendag op 5 september

Dorpsdag is jaarlijks het topevent voor verenigingen. Zij komen dan naar buiten en maken promo door workshops en demonstraties te geven om nieuwe leden te werven. Daarom komen dit jaar verschillende verenigingen het beste van zichzelf tonen op verenigingendag in het Gemeentepark. Verschillende sport-, jeugd- en seniorenverenigingen zullen er met een stand staan waar je info kan halen. Jeugdverenigingen zullen sjorren en de sportverenigingen geven verschillende demo’s.

shoppingevenementen

In het najaar staan zoals steeds verschillende shoppingweekends op de agenda.

· 5 september Koopzondag

· 2 & 3 oktober Weekend van de Klant

· 23 & 24 oktober HalloWeekend – shoppen met animatie op de Bredabaan

· 11, 12, 18 & 19 december Kerstshoppen – animatie en muziek op de Bredabaan

hooggeëerd publiek

We openen dit jaar het cultureel seizoen met ‘Hooggeëerd publiek’. Van 18 september tot 3 oktober voorzien we ruim aanbod van activiteiten van cultuur verenigingen, kunstenaars, academies, cultuurcentrum en andere creatievelingen. Ook daar zullen handelaars hun etalages of ruimte beschikbaar stellen voor exposities of concerten.