Het infoblad van Gemeente Kapellen is helaas net in druk en bevat primeurs waar jullie alleen maar van kunnen dromen. Dus geven we deze (met goedkeuring van Jean-Michel) graag aan jullie.


Als verwoed jogger breng ik veel tijd door in de bossen van mijn omgeving (Kapellen). Tijdens het lopen ruim ik 3 keer per week altijd het vuilnis op (plogging). Sinds 2017 neem ik hiervan foto’s. Nu -meer dan 300 foto’s en 150kg afval later- wil ik hier graag iets nuttig mee doen. Als grafisch vormgever heb ik een boek op klein formaat ontworpen. Dat zou ik graag laten drukken. Het uiteindelijk boek zal dienen als sensibilisatie-actie-materiaal in het bos. Het attent maken van mensen op de enorme aanwezigheid van zwerfvuil in de natuur is mijn doelstelling. Ik wil het boekje overhandigen aan bosbezoekers. 320 pagina’s, een voorwoord in het Nederlands door Ruben Van Gucht (Sporza-presentator en tevens ook plogger) en een geillustreerde index met alle vondsten en hun gewicht worden gebundeld in een hedendaags vormgegeven drukwerk.

Fragment uit het voorwoord door Ruben Van Gucht:
De lans blijven breken

Een tweet van mezelf op 16 september 2020:
200 meter in een rustige straat tussen de velden en in het groen: 3x Cola Light, 1x Bifi, 1x Snickers, 1x Aquarius, 1x AA Drink, 1x Jupiler, 1x Marlboro, 1x Koffiebeker, 1x Twix, 1x Monster Energy, 1x Red Bull, 1x Spa en nog een hoop brol. Waarom? Please, leg het mij uit.

We kennen het allemaal wel eens. Dagen waarop het ons te veel wordt… Hieronder vinden jullie de link naar mijn crowdfunding boek project:

https://nl.ulule.com/plogging/