Kamp KLJ Zoersel vroegtijdig afgebroken door COVID-besmetting

KLJ Zoersel heeft zijn kamp vijf dagen sneller moeten afbreken door COVID-19. Bijna de helft van de 90 leden en monitoren die mee op kamp vertrokken, bleken besmet. Dankzij de snelle en juiste reactie van de kampleiding zijn alle leden en monitoren opnieuw thuis en verblijven ze in quarantaine.

De 90 KLJ-leden en monitoren van 11 jaar en ouder waren op 11 juli vertrokken op kamp in Lint. Hun terugkeer was gepland op 21 juli, maar jammer genoeg zijn ze sinds vrijdag weer thuis door een uitbraak van het COVID-19-virus. Uiteindelijk testten 42 personen van de 90 positief. Zij zullen nu minstens tien dagen in isolatie blijven in hun woonst en worden aan het einde van deze periode opnieuw getest. Dan zal blijken of ze uit isolatie mogen. De kampleden die negatief testten, moeten zeven dagen in quarantaine verblijven door hun hoog-risicocontact.

Ondertussen heeft de contactopsporing zijn werk gedaan en zijn alle voorzorgsmaatregelen genomen om verdere besmettingen tegen te gaan. De eerstelijnszone, de groepsleiding en de gemeente volgen de situatie samen nauw verder op.

Uiteraard heeft deze uitbraak een grote impact op de coronacijfers in Zoersel. Deze waren al geruime tijd zeer goed, maar nemen nu tijdelijk een hoge vlucht. Als u Zoersel rood ziet kleuren op de kaart, weet u waarom.