MarswegNeerven wordt zot! Loenhout, 12 september 2021

Loenhout – 12.000 bezoekers zijn vandaag getuige geweest hoe je een overwinning viert na een jaar zonder corso. Buurtschap MarswegNeerven won de eerste prijs van de 69ste Bloemencorso Loenhout. En dat werd zéér uitbundig gevierd.

Maandenlang bouwen, jezelf afvragen of de corso wel door kan gaan en of er genoeg volk in je bouwtent aanwezig gaat zijn om alles op tijd af te krijgen. Al die zorgen zijn in één klap verdwenen als je de jaarlijkse hoogdag in Loenhout wint. Na twee jaar reed de grootste Bloemencorso van het land nog eens uit, en het was feest. Overal waar je keek zag je blije gezichten, kinderen vermaakten zich op de kermis en iedereen genoot van de kleurrijke bloemenwagens.

Maar zoals altijd, kan er maar één de beste zijn. En dit jaar is dat Buurtschap Marsweg*Neerven. Hun wagen “Kermis Koerse” ontving het meeste aantal punten van de vakjury. Daarnaast wonnen zij de 2e prijs van het publiek, de 3e prijs van het kind en de 3e prijs voor de animatie. Wagenontwerper Steven Van Looveren was door het dolle heen: “een top-3 positie had ik ingeschat voor onze wagen, maar bij het zien van de andere corsowagens begin je toch een klein beetje te twijfelen.

Onterecht blijkt en naarmate we dichter aan de ere-tribune kwamen, was de eerste plaats nog steeds niet uitgereikt. Zou het dan toch zo zijn? En als je dan het verlossende woord “STOPPEN” door de speakers hoort, dan slaan de stoppen door. Onbeschrijfelijk welk gevoel er door je heen gaat.” Van de 13 deelnemende corsowagens, behaalde de Zuidhoek de tweede plaats met hun “waterrat”, een hond welke een kans op een frisse duik nooit links laat liggen. Buurtschap Terbeek kon de jury imponeren met hun wagen ‘Op de koffie’; een dessertetagère welke iedereen blijkbaar goed
smaakte.

Naast corsowagens reden er ook 11 kinderwagens en 8 juniorwagens mee. Wagens allemaal zelf gemaakt door de jeugd van Loenhout. Bij de juniorwagens werd de wagen van Buurtschap BTM de winnaar en bij de kinderwagens ging Buurtschap Terbeek aan de haal met de eerste prijs.

Heb je de optocht gemist? Dan kan je morgen van 10u00 tot 18u00 alle deelnemende praalwagens nog bewonderen op het tentoonstellingsterrein aan de parking van S.K Loenhout op de Dorens in Loenhout.

Toegang 3 euro per persoon. Reservatie en Covid Safe Ticket zijn niet nodig.
Volgend jaar vindt de 70ste editie van de Bloemencorso Loenhout plaats op zondag 11 september. Wij hebben de datum alvast genoteerd in onze agenda.