Meerdaags event als aftrap van ‘culturele knaldrang’

Aanstaande zaterdag wordt met ‘Hooggeëerd Publiek’ de aftrap gegeven van het culturele seizoen in Brasschaat na een lange stilte door de pandemie. Verspreid over meerdere dagen en locaties geven kleine en grotere culturele spelers, lokale bands, kunstenaars en organisaties het beste van zichzelf. Meer dan 80 kunstenaars leven zich uit op 16 locaties, speciaal voor u: het Hoogegeëerd Publiek.

Nog tijdens de volle pandemie kwamen de eerste vragen binnen vanuit de cultuurraad, maar ook vanuit het bestuur en de lokale kunstenaars zelf om zo snel mogelijk weer op te starten. En daarvoor zou een groot event het ideale startschot vormen. 

De afgelopen weken en maanden is er dan ook veel werk gekropen om dit meerdaagse event op poten te zetten. Georganiseerd door de cultuurraad en cultuurcentrum Brasschaat, met de medewerking van het Brasschaatse verenigingsleven, de Gemeentelijke Academies, de bibliotheek, kunstenaars, horeca en lokale ondernemers. 

“Alles is ‘coronaproof’ voorbereid en ook de vele events zijn kleinschalig genoeg zodat ze veilig kunnen verlopen. Op een paar uitzonderingen na is alles gratis te bezoeken”, vertelt schepen Carla Pantens. “Op deze manier kan cultureel Brasschaat eindelijk het kunstzinnig ei kwijt. Maar misschien wel belangrijker: ze kunnen eindelijk opnieuw hun Hooggeëerd Publiek bereiken. En daar gaat het allemaal om. Want het wordt een feest voor héél cultureel Brasschaat en omgeving. Van kunstenaar, tot bezoeker, tot medewerker.” 

Verspreid over heel de gemeente worden van 18 september tot 3 oktober tentoonstellingen georganiseerd, open repetities, voorleesmomenten, voorstellingen met theater, dans en livemuziek. In totaal zullen op 16 verschillende locaties allerhande activiteiten plaatsvinden. Van een muziekpodium aan het Armand Reussensplein, tot een filmvoorstelling in zaal De Polygoon. Maar ook zijn er een fietstocht, wandelzoektocht, familiequiz, en véél meer. 

Voor het Hooggeëerd Publiek 

De afgelopen dagen kregen alle Brasschatenaren een huis-aan-huisblad in de brievenbus met de volledige programmatie. Die is ook te vinden via www.brasschaat.be/hooggeeerdpubliek. Het zijn de lokale cultuurliefhebbers en kunstenaars die met een enorme knaldrang zitten, om hun ding te tonen. Maar uiteraard is het vooral voor de bezoeker en het publiek bedoeld. Vandaar ook de naam Hooggeëerd Publiek. 

Meer info vind je in de huis-aan-huisbrochure of via de webpagina.