‘My Local Job’ helpt je lokaal werk zoeken

Vanaf 21 juni kan je in de gemeenten Brasschaat, Schoten, Kapellen en Schilde naast lokaal kopen, ook lokaal werken. De gemeenten investeerden elk gemiddeld 15.000,00 euro in een nieuwe app: My Local Job.

Beluister onderaan het artikel de reportage.

Of je nu op zoek bent naar een voltijdse job, een studentenjob of een job als vrijwilliger, binnenkort kan je via de app ‘My Local Job’ op zoek gaan naar jobs in jouw regio. Het opzet is eenvoudig: je geeft je interesses en voorkeuren in als ‘filters’ en vervolgens krijg je vacatures voorgesteld die je Tinder-gewijs naar links of naar rechts kan swipen.

Wanneer je een match met een bedrijf of organisatie hebt, kan je contact opnemen via mail of telefoon. Daar stopt het voor ‘My Local Job’, de app zal je enkel in contact brengen met het bedrijf. De verdere arbeidsvoorwaarden dien je zelf te bespreken.

Je kan de nieuwe app onmogelijk verwarren met een interimkantoor of de VDAB, zegt CEO Serge De Groof: ‘We gaan het anders doen dan de VDAB. We gaan op een heel laagdrempelige manier en via een digitale gemeentelijke weg mensen en bedrijven met elkaar in contact brengen.’

Ook de schepenen van de deelnemende gemeenten geloven in de nieuwe app. Het lokale gegeven gecombineerd met de laagdrempeligheid is voor hen de grootste meerwaarde, zegt ook schepen van werk uit Schilde Pascale Gielen: ‘Het is heel eenvoudig te gebruiken en het is ook gewoon iets van deze tijd. We gebruiken allemaal apps voor alles. Dat je dat dan ook gebruikt om lokaal een job te vinden, vind ik een logische evolutie.’

Of het project effectief zo’n succes zal worden, weten we pas ten vroegste over drie maanden. Dan zal een eerste evaluatie plaatsvinden, waarna nog bijgestuurd zal worden. Voorlopig zal de app enkel beschikbaar zijn in de gemeenten Kapellen, Brasschaat, Schilde en Schoten, maar zowel de schepenen als de bezielers van de app hopen binnenkort nog meer gemeenten aan dat lijstje toe te kunnen voegen.

Beluister hier de reportage.

Tekst, foto en audio: Bob Storms