Na maandenlange ‘coronapauze’ opnieuw leven in de brouwerij in dorpscentrum ‘s-Gravenwezel op 21, 22, 23 en 24 augustus


Tweedaagse Dorpshappening en Wielerspektakel achter Derny omkaderende
blikvangers tijdens Augustuskermis ’s-Gravenwezel

De gemeente Schilde plant in september allerhande activiteiten in Schilde onder het motto ‘de grote bevrijding na de coronaperiode’. De langverwachte heropening van het socioculturele leven wordt hiermee extra in de verf gezet. Maar uiteraard wordt er ook in deelgemeente ’s-Gravenwezel niet op de lauweren gerust. Augustus wordt als het
ware een heuse heropstanding van het gezellige en actieve dorpsleven. Na een maandenlange noodgedwongen ‘corona-winterslaap’ kunnen inwoners uit ’s-Gravenwezel, Schilde en omgeving eindelijk weer naar het Wezels dorpscentrum afzakken om te komen genieten van gezellige activiteiten.


Dankzij de niet-aflatende inspanningen van enkele ’s-Gravenwezelse organisaties en de ondersteuning van de gemeente Schilde zullen er twee bruisende weekends na elkaar zijn in ’s-Gravenwezel, met Festi Streat en de Parel der Voorkempen Oldtimerrit tijdens het laatste weekend van augustus, en met het augustuskermisweekend dat
(na een intermezzo in oktober 2020) terug van weggeweest is tijdens het vertrouwde weekend van 21 t/m 24 augustus (traditioneel het weekend waarin de eerste zondag na 15 augustus valt).

De kermis zal van zaterdag tot dinsdag opgesteld staan op het Lodewijk De Vochtplein. Maar Dorpscomité ’s-Gravenwezel en KWAC Wezel Sportief voorzien ook omkaderende activiteiten. Zo is er zowel op zaterdag als op zondag vanaf 14u de Dorpshappening, een totaalconcept waarbij jong en oud kunnen komen genieten van een drankje en een hapje op een uitgebreid dorpsterras. Diverse muzikale optredens zorgen voor nog meer gezelligheid en er wordt naast de kermis ook voorzien in andere kinderanimatie. De organisatie vraagt de bezoekers rekening te houden met alle geldende coronamaatregelen. Zo zal er ook zittend dienen te worden geconsumeerd; dus zal
er voldoende plaats hiervoor gecreëerd worden. Met reservaties wordt er niet gewerkt, maar er wordt wel gewaakt over het aantal aanwezigen.

Zondag gaat tegelijk ook de wielerwedstrijd voor heren-eliterenners zonder contract door, met omloop via Zonnebos. Het startschot van die wedstrijd wordt om 15u gegeven. Op maandag staat alles in het teken van het Internationaal Dernyspektakel, dat na een coronapauze in 2020, dit jaar al voor de 26ste keer plaatsvindt op de verkeersvrije omloop in het centrum van ‘s-Gravenwezel.

De dernydag start met de Kids Derny om 18u. Kinderen van 6 tot en met 13 jaar kunnen gratis deelnemen; inschrijven kan vanaf 17u.

Het dernyspektakel zelf zal dit jaar verzorgd worden door internationale dames-eliterensters, een nieuwigheid waar het organiserende KWAC Wezel Sportief graag mee uitpakt. Vrouwenwielrennen zit immers in de lift en zorgt gegarandeerd voor mooie en spannende koersen.