Nieuwe fietsroutes vol met sagen en legenden en weetjes over Malle, Lille, Ranst, Zoersel en Zandhoven!

Vanaf het weekend van 3 en 4 juli zijn drie nieuwe fietsbrochures te koop in het infopunt De Ster in het Lindepaviljoen, Oostmallebaan 15, Zoersel en aan het onthaal van het gemeentehuis in Zoersel.


Het infopunt de Ster is open op zaterdag en zondag van 13u00 tot 17u00 en dit tot einde september.De brochures zijn gemaakt door de vzw Land van Playsantïen, waartoe onze gemeente Zoersel behoort.

 
Het zijn drie brochures vol met oude en leuke verhalen over de streek waar je door fietst. Je komt ook voorbij een dertigtal mysterieuze  plaatsen, in Lille, Malle, Ranst, Zoersel en Zandhoven, waar de verhalen op je toekomen: Lange Wapper aan het Boshuisje in Zoersel, Blauwbaard aan het Allemanshof, de heksen van Lille, de brandende scheper van Haarlebeek, de heksenmeester van Vorselaar, de blootgatters van Einhoven, Louke van de Pegger van Oelegem, de schoenmaker van Halle, ….

Deze figuren en nog vele andere passeren allen de revue !
Eén brochure kost 4 € en in juli kan je uitzonderlijk de drie brochures kopen voor 10 €.
Je kan de verhalen lezen voor je de fietstocht doet of tijdens de fietstocht, als je de mysterieuze plaatsen voorbij fietst. En je kan de boekjes van een 20 à 24  tal bladzijden uiteraard ook bewaren om de mooie verhalen nog eens na te lezen. Bovendien staan er in de brochures nog leuke tips voor een volgende uitstap in onze streek !