Open Werf Storm-windpark Zoersel

Buurtbewoners welkom op zondag 10 oktober

Maandag 4 oktober 2021 — Antwerpen/Zoersel- Ten noorden van de E34, vlakbij de afrit Zoersel, bouwt windparkontwikkelaar Storm twee windturbines met een tiphoogte van 143 meter. Op zondag 10 oktober zijn de inwoners van Zoersel, en alle andere geïnteresseerden, welkom om de werf te bezoeken.

Het windpark, vlakbij de E34, zal bestaan uit twee windturbines met een mast van 84 meter en wieken van 58,5 meter lang. 

“Energie en het klimaat zijn meer dan ooit een hot topic”, vertelt Eveline D.Milonas van Storm. “Windenergie wilt deze uitdagingen op een duurzame manier mee aanpakken. Toch merken we dat er over windenergie vaak nog veel vragen zijn. Een open werf is een ideaal moment om daar dieper op in te gaan. We kijken er naar uit de inwoners van Zoersel zondag te ontmoeten op onze werf.”

Op de werf wordt alles voorbereid om de windturbines op te bouwen. De meeste grote onderdelen, waaronder de wieken en de gondel, zullen op de grond te bezichtigen zijn. 

Over windpark Zoersel

De Storm-windturbines in Zoersel hebben een elektrisch vermogen van 2,6 MW. Het windpark is goed voor een jaarlijkse productie van 10.500 MWh aan groene stroom, het equivalent van het jaarverbruik van 3.000 gezinnen. Het windpark zal begin volgend jaar operationeel zijn. 

Praktisch

Het publiek is welkom om de werf te bezoeken op zondag 10 oktober tussen 11u en 16u. De toegang is gratis.

De werfingang is toegankelijk via Den Haan. Wie met de fiets komt, kan gebruik maken van de gratis fietsenstalling aan de werfingang. Wie met de auto komt, kan parkeren op de Park & Ride aan de afrit Zoersel.