Retrospectieve Will Tura in zaal Moorland

Will Tura wordt 80. De heren van Belpop Bonanza eren de keizer van het lichte lied met een special. Met daarin: heel veel muziek, geweldige verhalen en facetten van de Vlaamse grootmeester die onderbelicht zijn gebleven. Met de goedkeurende stempel van… Will Tura.

Will Tura (geboren Arthur Blanckaert) is de Eddy Merckx van de populaire muziek. Iedereen in Vlaanderen kent hem, iedereen vindt hem sympathiek. Niemand heeft immers zo lang en zonder onderbreking aan de top gestaan. Vier of vijf generaties op rij al ondertussen.

Tura wordt 80 in 2020. Dat schreeuwt om een retrospectieve. Waarvoor Jan Delvaux en Jimmy Dewit (a.k.a. DJ Bobby Ewing) van Belpop Bonanza graag tekenen. Zij zijn ondertussen al enkele jaren – en met stijgend succes – de terreinexperten op het vlak van Belgische popmuziek.

Het duo roemt de keizer van het lichte lied om zijn vakmanschap, om zijn onwaarschijnlijke catalogus en om de geweldige verhalen die hem omringen. De mannen van Daft Punk zeggen bijvoorbeeld ‘oncle Arthur’ tegen Will. En het is Tura die eertijds de talenten van Raymond van het Groenewoud en van Johan Verminnen heeft gespot.

Vrijdag 1 oktober 2021

Wat : BELPOP BONANZA TURA SPECIAL TRY-OUT

Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing eren de keizer van het Vlaamse lied

Waar : zaal Moorland Stabroek

Uur : deuren 19.00 uur, aanvang 20.30 uur

Organisatie : cultuurraad Stabroek ism gemeentebestuur Stabroek

Deelname : vvk 15€, kassa 17 €, studenten en senioren 2€ korting.