start bouw nieuwe dorpszaal en renovatie pastorij in Halle (Zoersel)

Begin augustus start Groep Van Roey met de bouw van de nieuwe dorpszaal in Halle (Zoersel) en de renovatie van de pastorij. De werken zullen ongeveer één jaar in beslag nemen.

nieuwe dorpszaal

Aan de bestaande pastorij in Halle (Zoersel) wordt een nieuwe dorpszaal aangebouwd. Deze nieuwe zaal wordt – net zoals de oude parochiezaal (zaal Sint-Maarten) – een plek waar zowel activiteiten van verenigingen als particulieren kunnen plaatsvinden.

in ere hersteld

De pastorij wordt gedeeltelijk gerenoveerd met het volledige behoud van de structuur en het karakter. “De dak-werken, de vervanging van het buitenschrijwerk, de gevelreiniging … gebeurt met respect voor de historische waarde van het gebouw”, vertelt Koen Paredaens, schepen bevoegd voor publiek-private samenwerking.

veilig van en naar school

De aan- en afvoer van de materialen zal gebeuren via Halle-Dorp. Dit om niet in conflict te komen met de veili-ge schoolfietsroute. Tijdens het begin en het einde van de school rijdt het werfverkeer via Halle-Dorp in de richting van Zandhoven. De bushalte ‘Halle kerk’ wordt tijdelijk verplaatst naar de zone voor de kerk.