Dinsdag 05 oktober: Regen, nadien weersverbetering!


Op korte termijn bepalen depressies en storingen het weerbeeld in onze streken. Bij momenten kan er zelfs flink wat regen vallen en staat er behoorlijk wat wind. Daarna komen we terecht onder de beschermende vleugels van een hogedrukgebied met kern over Rusland. Het wordt droger, zonniger en de zon kan het kwik ook wat hoger doen uitkomen. In de ochtend is er wel kans op mist.

Dinsdag (05/10) trekt een storing in de namiddag over onze streken met regen. Na wat zon in de voormiddag, neemt de bewolking vlug toe en volgt er na de middag regen. De wind wakkert aan tot matig en soms vrij krachtig met windstoten tot 60 km/u. Het kwik stagneert op 16 graden.


Woensdag (06/10) wordt een sombere dag met een afwisseling van droge perioden en periodiek regen of motregen. Pas in de avond wordt het droog. De maxima liggen rond slechts 14 graden en er staat een strakke wind met windstoten tot 65 km/u.


Donderdag (07/10) volgt er een weersverbetering. Het blijft droog en de zon kan geregeld door de hoge wolkenvelden heen schijnen. Er is weinig wind en de maxima komen uit op gemiddeld 176graden.


Vrijdag (08/10) is er flink wat zon. Na wat nevelslierten in de ochtend, kan de zon nagenoeg onafgebroken het weerbeeld domineren, nauwelijks gehinderd door wolken. Het kwik komt een graadje hoger uit bij 17 graden en er is weinig wind.


Het weekend wordt zonnig en vrij aangenaam bij maxima rond 17 graden. Op zondag zijn er wel enkele wolkenvelden. Na het weekend komt er meer bewolking opzetten en later nemen de regenkansen opnieuw toe.