Dinsdag 07 september: bijzonder warm!


Met aanvoer van droge en warme landlucht vanuit het zuidoosten wordt het bijzonder warm voor de tijd van het jaar. Dit danken we aan een hogedrukgebied met kern over het oosten van Europa. Een depressie met bijhorende storingen in de golf van Biskaje zet koers naar onze streken en zorgt voor kentering in het weer vanaf donderdag. Het wordt dan onweerachtig en later ook minder warm.

Dinsdag (07/09) wordt het erg warm voor de tijd van het jaar bij maxima rond 27 en mogelijk zelfs 28 graden. De zon is van de partij, maar er zijn ook enkele hoge en middelhoge wolkenvelden. Er staat een zwak, later matig briesje uit het oosten.


Woensdag (08/09) wordt de warmste dag van de week bij maxima rond 27 of 28 graden. Mogelijk kan 29 graden bereikt worden. Er is veel zon en het blijft droog. De zuidoostenwind spant na de middag aan tot matig.


Donderdag (09/09) komen er vanuit het zuiden meer wolken opzetten en in de loop van de dag kan er lokaal een bui, eventueel met onweer ontwikkelen. Er is zelfs kans op een hevige onweersbui. Het wordt drukkend warm bij 25 graden. 


Vrijdag (10/09) zijn er behoorlijk wat wolkenvelden en is er slechts af en toe zon. Er vallen een aantal buien, lokaal hevig met onweer. Tussendoor zijn er echter ook langere droge perioden. Bij een matige zuidwestenwind liggen de maxima rond 23 graden.


Het weekend verloopt wisselvallig met een aantal buien. De onweersdreiging neemt daarbij wel af en tussendoor zijn er ook droge perioden met wat zon. Het wordt minder warm bij maxima rond 20 graden. Ook na het weekend is het eerst nog wisselvallig, maar nadien blijft het meestal droog en kan het kwik weer enkele graden klimmen.