Dinsdag 1 juni: Zomer!


Niet alleen begint de meteorologische zomer op 1 juni, ook het weer is zomers. Dankzij de invloed van een hogedrukgebied over de Scandinavische landen, wordt in een oostelijke luchtstroming droge landlucht naar onze streken aangevoerd. De zon krijgt alle kansen en het kwik komt boven de zomerse grens van 25 graden uit. De volgende dagen bereikt een depressie vanuit het zuiden onze streken. De atmosfeer wordt onstabiel en de kans op neerslag en onweer neemt toe. Het blijft wel vrij warm.


Dinsdag (01/06) is het uitermate zonnig. De zon domineert van de vroege ochtend tot de late avond en wordt nauwelijks gehinderd door wolken. Het bereikt zomerse waarden bij 25 of 26 graden en de wind waait matig uit het oosten tot het zuidoosten.


Woensdag (02/06) wordt waarschijnlijk de warmste dag van de week bij maxima rond 28 graden. Het is zonnig in de ochtend, maar later komen er stapelwolken opzetten. Er bestaat een kleine kans op een onweersbui in de avond. 


Donderdag (03/06) wordt het drukkend warm bij maxima rond 24 graden. De atmosfeer is erg onstabiel en er vallen een aantal buien. Daarbij is er kans op een lokale stevige onweersbui. De wind draait naar het westen en is zwak.


Vrijdag (04/06) wisselen wolken en zon elkaar af. Er zijn een aantal buien mogelijk, soms met onweer. Tussendoor zijn er ook droge perioden. Bij maxima rond 22 graden is het wat minder warm.

In het weekend neemt de onweersdreiging wat af, al is een enkele lokale onweerachtige bui niet geheel uitgesloten. Er zijn zonnige perioden en de maxima liggen rond 22 graden. Er staat een zwak noordelijk briesje. Na het weekend stijgt de luchtdruk en blijft het meestal droog met een afwisseling van zon en wolken. Het wordt opnieuw wat warmer bij maxima tussen 23 en 25 graden.