Dinsdag 18 mei: Te koud en wisselvallig!

Depressies blijven het weerbeeld in onze streken bepalen en met een westelijke luchtstroming wordt vrij koele lucht aangevoerd. De temperaturen zijn ondermaats voor de maand mei en de neerslagkansen zijn zowel op korte als lange termijn hoog. Tussendoor zijn er wel droge perioden en is er ook ruimte voor wat zon, maar er gaat geen dag voorbij of er valt wel een regenbui. Pas halfweg volgende week is er enig teken van beterschap met hogere temperaturen en wat meer zon.


Dinsdag (18/05) is het meestal droog in de ochtend met opklaringen. Later komt er hier en daar een bui opzetten. Na de middag wordt de buienkans groter, maar tussendoor zijn er ook nog steeds droge perioden met wat zon. De maxima liggen rond 16 of 17 graden en de westenwind wakkert aan tot matig.


Woensdag (19/05) verloopt de ochtend overwegend droog met opklaringen. Met het oplopen van de temperaturen, ontstaan er opnieuw buien. Vooral na de middag zijn de buien in de meerderheid. De westelijke wind is matig en de maxima liggen rond 14 of 15 graden.


Donderdag (20/05) staat er wat vriendelijker weer op het programma. Vooral in de ochtend is er veel zon. Nadien worden de wolken erg talrijk en is er kans op een lokale bui. Vaak blijft het echter droog. Het kwik kan oplopen tot 16 graden en de wind waait matig uit het zuidwesten.


Vrijdag (21/05) trekt een storing in de ochtend over onze streken met periodiek lichte regen. Na de middag vallen er enkele buien, maar is er ook ruimte voor af en toe wat zon. Het gaat flink waaien en het kwik komt niet hoger dan 14 graden.


Ook het weekend verloopt fris en wisselvallig. De maxima blijven steken op 13 of 14 graden en in de loop van de dag ontstaan er buien. Daarbij staat er meestal een matige westelijke wind. Na het weekend zijn er minder buien, al blijft de kans op een lokale bui nog bestaan. Het wordt stilaan ook wat warmer bij maxima rond 17 of 18 graden.