Dinsdag 25 mei: Lange termijn droger en warmer!

Op het einde van de week en tijdens het weekend bouwt een hogedrukgebied op over onze streken. Er komt daarbij een einde aan het langdurige wisselvallige weer. Er is meer ruimte voor de zon, waardoor de temperaturen een stuk hoger kunnen uitkomen. Op de weerkaarten verschijnen eindelijk maxima rond 20 graden. Echter op korte termijn is het eerst nog fris, winderig en wisselvallig.

Dinsdag (25/05) is het te koud voor de tijd van het jaar bij maxima rond slechts 13 of 14 graden. Er staat bovendien een onaangename westelijke wind met windstoten tot 60 km/u. Wolken en wat zon wisselen elkaar af en er vallen een aantal buien, soms met onweer.
Woensdag (26/05) is het bewolkt in de ochtend, maar op een bui na, meestal droog. Later volgen er enkele opklaringen, maar die worden afgewisseld door plaatselijke regenbuien. Ook na de middag vallen er nog een aantal buien, al zijn er ook langere droge perioden. Het is eerder fris bij een strakke westenwind en maxima rond 14 graden.
Donderdag (27/05) blijft het, op een enkele bui na, droog en wisselen wolken en zon elkaar af.  Het wordt wat zachter bij 17 graden. 


Vrijdag (28/05) stijgt de luchtdruk en dat vertaalt zich in droog weer met geregeld zon. Na de middag zijn er wel talrijke stapelwolken, maar de neerslagkansen blijven klein. Het wordt nog wat warmer bij gemiddeld 18 graden.

In het weekend en ook de dagen nadien is de zon geregeld van de partij, al komen er soms ook wat meer wolken voor. Het blijft droog en het wordt warmer bij maxima rond en later zelfs iets hoger dan 20 graden.