Dinsdag 29 juni: Enkele sombere en koude dagen!


Net nu de zomervakantie voor de deur staat, zit het weer in het slop. Verbonden aan een depressie over Denemarken, trekt een storing op woensdag over onze streken en wordt het een sombere dag. Daarbij blijft het kwik ver onder de normale waarden. De volgende dagen wordt het weerbeeld gedomineerd door depressies en zijn de neerslagkansen vrij hoog. De temperaturen komen wel wat hoger uit en bereiken de normale waarden, maar de wind is voelbaar aanwezig.

Dinsdag (29/06) bereikt het kwik nog vrij hoge waarden bij gemiddeld 23 graden. De zon komt geregeld tevoorschijn, maar er ontstaan ook buien. Deze buien kunnen in de namiddag vergezeld worden van onweer, lokaal stevig met veel neerslag.


Woensdag (30/06) sluiten we de maand juni af met herfstweer. Het wordt een sombere dag met veel wolken en een afwisseling van perioden van regen en drogere perioden. Het kwik presteert ver ondermaats met slechts 17 graden. Daarbij staat er een matige en koude noordwestenwind.


Donderdag (01/07) overheersen de wolken nog steeds het weerbeeld en is de zon de grote afwezige. De wolken zijn zelfs voldoende dik om hier en daar een spatje regen te lossen. Meestal is het wel droog. Het is koud bij een matige westenwind en maxima rond 18 graden. 


Vrijdag (02/07) kan de zon doorbreken, maar er zijn ook talrijke stapelwolken. Reeds in de loop van de ochtend kunnen er lokaal enkele buien ontstaan. Na de middag wisselen opklaringen af met plaatselijke buien. Het wordt wat warmer bij 21 graden.

De temperaturen komen in het weekend nog wat hoger uit bij 23 graden, maar de kans op enkele buien blijft bestaan. Ook na het weekend is het nog licht wisselvallig met kans op een bui. In de tweede helft van de week lijkt het kwik zomerse temperaturen te bereiken.