Dinsdag 4 mei: Koud en wisselvallig!

In het kielzog van een naar noordoost wegtrekkende depressie, wordt in een strak windveld onstabiele en vrij koude lucht naar onze streken gestuurd. Ook de volgende dagen is het koud en wisselvallig, al wordt het droger op vrijdag. In het weekend draait de wind naar het zuiden en na de doortocht van een warmtefront wordt gevoelig warmere lucht aangevoerd met maxima boven 20 graden.

Woensdag (05/05) komt het kwik amper boven 10 graden uit en dat is echt wel veel te koud voor deze tijd van het jaar. Normaal hebben we recht op een graad of 16. Bovendien laat de matige westenwind het nog wat kouder aanvoelen. Het is ook erg wisselvallig met een aantal buien, eventueel met een donderslag. Tussendoor is er af en toe wel een streepje zon.

Donderdag (06/05) trekt een storing in de namiddag over onze regio met periodiek regen en buien. Voordien kan er af en toe een bui vallen. De wind waait matig uit het zuidwesten en de maxima zijn bedroevend bij 11 graden.

Vrijdag (07/05) is een lokale regenbui niet uitgesloten, maar vaak is het wel droog en er is wat meer zon. Het kwik kan wat hoger klimmen bij 14 graden en de wind waait matig uit het westen.

Zaterdag (08/05) trekt een warmfront over zone streken met veel wolken en tijdelijk wat lichte regen of een bui. Veel neerslag wordt er echter niet verwacht en er wordt gevoelig warmere lucht aangevoerd. De maxima komen in de buurt van 20 graden uit.

Zondag (09/05) bevinden we ons in een zogenaamde warme sector. Het kwik kan hoog oplopen, tot lokaal 24 graden. De atmosfeer is echter onstabiel met kans op een lokale onweersbui.

Na het weekend blijft de kans op buien of tijdelijk wat regen vrij groot. Tussendoor is er evenwel ook ruimte voor wat zon. Het zachte weer blijft wel aanhouden bij maxima rond 18 of 19 graden.