Donderdag 14 oktober: Hogere temperaturen!

Onder invloed van een hogedrukgebied over het noorden van Frankrijk is het op korte termijn meestal droog. Een storing trekt op het einde van de week over onze streken en wordt nadien opnieuw gevolgd door hogedruk. Het weekend verloopt meestal droog en de temperaturen komen wat hoger uit.


Donderdag (14/10) wordt een overwegend droge dag met een afwisseling van bewolkte perioden en enkele opklaringen. Na de middag zijn er wat meer opklaringen. Het is vrij zacht bij maxima rond 16 of 17 graden en de wind waait matig uit een westelijke richting.


Vrijdag (15/10) trekt een storing over onze regio met enige tijd regen. Na de middag wordt het droog en volgen er opklaringen. Het is wat kouder bij 13 graden.


Zaterdag (16/10) stijgt de luchtdruk en krijgt de zon wat meer ruimte. In de avond nemen de wolken echter toe. Het blijft droog en de maxima liggen rond 14 graden. De wind waait zwak uit het zuiden.


Zondag (17/10) is er meer bewolking en een drupje regen is niet geheel uitgesloten. Meestal blijft het echter droog en het wordt wat warmer bij 16 graden.


Na het weekend wordt het erg wisselvallig met de ene dag regen of buien en de andere dag droger weer. De stroming wordt echter zuidelijk, waarbij er erg warme lucht wordt aangevoerd. Het zou zo maar eens 20 graden kunnen worden.