Donderdag 23 september: Weersverandering!

Het aangename septemberweer loopt stilaan op zijn einde. Niet zozeer in temperaturen, die blijven de komende dagen immers nog vrij hoog, maar vooral in het aantal uren zonneschijn. Eerst zorgt een verzwakte storing voor meer bewolking. In het weekend brengt een storing vanuit het zuiden onweersbuien en na het weekend zorgen Atlantische storingen voor wisselvallig en winderig weer. Tussendoor is er ook nog wel af en toe wat zonneschijn.

Donderdag (23/09) verloopt de eerste helft van de dag met veel zon. Na de middag komt er steeds meer bewolking opzetten vanuit het noorden en later is er nauwelijks nog ruimte voor de zon. Het blijft wel overwegend droog en het is vrij zacht bij maxima rond 21 graden. De westenwind spant na de middag aan tot matig.

Vrijdag (24/09) wisselen wolken en zon elkaar af. Bij momenten is het zwaar bewolkt, maar af en toe is er ook wat meer zon. Later in de namiddag krijgt de zon meer ruimte. Ook nu is het meestal droog en de maxima liggen rond 21 of 22 graden. De wind waait matig uit het zuidwesten.

Zaterdag (25/09) stijgt de luchtdruk en de zon krijgt opnieuw wat meer ruimte. Het blijft daarbij droog tot de avond, maar in de avond nemen de wolkenvelden toe en in de nacht zijn er buien mogelijk. Het kan 22 graden worden en de wind waait zwak uit het zuiden.

Zondag (26/09) zijn er wolkenvelden, maar ook zonnige perioden. Een groot deel van de dag verloopt droog, maar naarmate de namiddag vordert, wordt de kans op een plaatselijke onweersbui groter. Het wordt nog wat warmer bij 23 graden en de wind is matig.

Maandag (27/09) trekt een storing over onze streken met veel wolken en perioden van regen.  Na de middag is het droger met ook wat zon, maar een enkele bui is nog mogelijk.  Het wordt kouder bij 18 graden en er staat een strakke westelijke wind.

Na een droge dinsdag, wordt het de volgende dagen erg wisselvallig met geregeld regen of buien. Tussendoor zijn er ook wel droge momenten met wat zon, maar vrijwel iedere dag wordt er neerslag verwacht. De temperaturen komen ook een stuk lager uit bij maxima rond 15 of 16 graden.