Groeizaam weer!

Neen, wij mensen worden er niet echt blij van, maar de fauna en flora is wel in haar nopjes. Regenbuien afgewisseld met zonneschijn, het kan niet beter om alles te laten groeien. Er komt voorlopig nog geen einde aan dit wisselvallige weer. Met een op gang komende zonale stroming blijft het wisselvallige weer de volgende dagen aanhouden. Bovendien zijn ook de temperaturen aan de lage kant.

Zaterdag (15/05) is het al vlug zwaarbewolkt en valt er periodiek regen of zijn er buien. Later in de namiddag zijn er enkele opklaringen mogelijk, maar de kans op een lokale bui blijft bestaan. Het kwik komt niet hoger dan 13 of 14 graden en er staat een matige wind.

Zondag (16/05) zijn er slechts kortstondige opklaringen, die worden afgewisseld door buien. Soms zijn de buien hevig en is er kans op onweer. Het kwik bereikt een graad of 15 en de zuidwestenwind waait matig en tijdens de buien kunnen er windstoten voorkomen.

Maandag (17/05) komt er weinig verandering in het weerbeeld. Het is wisselvallig met een aantal regenbuien en er is kans op onweer. Er staat een stevig wind en de maxima liggen rond 4 graden.

Dinsdag (18/05) is de atmosfeer opnieuw erg onstabiel en vallen er geregeld buien. De kans op onweer is wel beperkt. Bij een matige wind en maxima rond 14 graden is het te fris voor deze tijd van het jaar.

De volgende dagen blijft het wisselvallig, maar de buien komen wat minder vaak voor en tussendoor is er ook wat meer zon. Het kwik kan een graadje hoger uitkomen, maar er staat nog steeds een strakke wind.