Zaterdag 04 september: Nazomertje!


Een hogedrukgebied dat al dagenlang kampeert nabij Schotland, trekt naar Oost-Europa en stuurt in een oostelijke luchtstroming, droge landlucht naar onze streken. Hierdoor krijgt de zon flink wat ruimte en gaan de temperaturen de hoogte in. Later volgende week wordt de stroming zuidoostelijk en later zuidelijk. De aangevoerde lucht wordt dan nog wat warmer. In de tweede helft van de week kunnen storingen onze regio bereiken en neemt de kans op onweer toe.


Zaterdag (04/09) kan het even duren alvorens nevel en lage wolken zijn opgeruimd in de ochtend. Nadien breekt de zon door en wordt het flink zonnig. Er zijn wel enkele stapelwolken, maar het blijft droog. Bij een zwak briesje uit het noordoosten liggen de maxima rond 23 graden.


Zondag (05/09) wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af in de ochtend. Later is er meer zon en het wordt wat warmer bij maxima rond 24 of 25 graden. Het blijft droog en de wind waait zwak uit het noordoosten.


Maandag (06/09) is er kans op nevel en mist in de ochtend met lage wolken. Nadien zijn er nog behoorlijk wat wolken aanwezig, maar de zon kan ook af en toe doorbreken. Het blijft droog en het wordt opnieuw warm bij maxima rond 25 graden.


Dinsdag (07/09) krijgt de zon meer ruimte om tevoorschijn te komen, vooral na de middag. Er is nauwelijks wind en de temperaturen zijn opnieuw zomers bij 25 of 26 graden. 


Woensdag wordt waarschijnlijk de warmste dag met 28 graden. In de avond is een warmteonweer mogelijk. Vanaf donderdag wordt het meer wisselvallig met kans op buien en onweer en vanaf vrijdag wordt het wat minder warm bij 23 graden.