Vrijdag 25 juni: Onstabiel!

Een storing schuift over onze streken en blijft nagenoeg het hele weekend aanwezig. Er zijn veel wolken en de storing wordt door de dagelijkse gang van de temperaturen gereactiveerd. Daarbij ontstaan er buien en is er kans op onweer. De volgende dagen wordt het weer bepaald door een depressie in de Golf van Biskaje en kunnen er soms pittige buien ontstaan. Er wordt daarbij wel behoorlijk warme lucht aangevoerd, met zomerse maxima.

Vrijdag (25/06) domineren wolken vaak het weerbeeld, maar op een lokale bui na, blijft het meestal droog. De zuidwestenwind spant aan tot matig en de maxima liggen rond gemiddeld 20 graden.


Zaterdag (26/06) bevindt zich de zwakke storing over onze regio. Wolken domineren en hier en daar kan een drupje regen vallen, al is het vaak ook droog. Met het oplopen van de temperaturen, neemt de onstabiliteit toe en komen er buien opzetten. Deze buien kunnen lokaal vergezeld worden van onweer. Bij een zwak zuidelijk briesje, liggen de maxima rond 22 of 23graden.


Zondag (27/06) is het droog in de ochtend en zon en wolken wisselen elkaar af. Vanuit het zuiden komen er enkele buien opzetten, die lokaal gepaard gaan met onweer. Het wordt drukkend warm bij 28 graden. 

Maandag (28/06), na een droge ochtend, komen er in een onstabiele atmosfeer opnieuw een aantal buien tot ontwikkeling. Ook nu is een donderslag mogelijk. Het is zomers warm bij 27 graden. Zwakke zuidelijke wind. 


Dinsdag (29/06) is er ruimte voor wat zon, maar er zijn ook talrijke stapelwolken en lokaal vallen er buien. De meeste buien zijn voorzien voor de namiddag en opnieuw is er kans op onweer. Maxima rond 24 graden.

De volgende dagen blijft de kans op buien bestaan, de ene dag zijn er al wat meer buien dan de andere. Ook is er nog steeds een onweersdreiging. Woensdag en donderdag is het tijdelijk wat koeler, maar nadien gaan de temperaturen opnieuw in stijgende lijn.