Vrijdag 11 juni : Tijdelijk minder warm op zaterdag!


Na de doortocht van een zwak koufront, vooral gekenmerkt door wolkenvelden en in mindere mate door neerslag, stroom koelere lucht op zaterdag over onze streken. De dagen nadien wordt het weerbeeld opnieuw bepaald door drukstijgingen en is er meer zon. Het kwik gaat dan terug flink de hoogte in en tropische maxima worden mogelijk. Vanaf donderdag wordt het koeler en nemen de neerslagkansen toe.

Vrijdag (11/06) bereikt het kwik zomerse waarden bij gemiddeld 27 graden. De zon moet vooral na de middag wat concurrentie dulden van stapelwolken. Tegen de avond is een enkele plaatselijke regenbui mogelijk, maar op de meeste plaatsen blijft het droog.


Zaterdag (12/06) trekt een zwak koufront van west naar oost over onze regio. Tijdelijk komen er veel wolkenvelden voor en een lokale regenbui is niet geheel uitgesloten. Na de middag klaart het uit vanaf het westen en is er meer ruimte voor de zon. Het blijft dan ook droog. Het kwik presteert minder hoog dan de afgelopen dagen bij maxima rond gemiddeld 23 graden.  Er staat een matige noordwestenwind.  


Zondag (13/06) stijgt de luchtdruk en wordt het uitermate zonnig met nauwelijks wolken. Bij een overwegend zwak briesje uit het noordoosten, klimt het kwik naar een zomerse 25 graden. 


Maandag (14/06)  is er flink wat zon. Later komen er enkele stapelwolken opzetten. Het blijft droog en er wordt warme lucht aangevoerd. Bij een zwakke zuidwestelijke wind kunnen tropische temperaturen van 30 graden bereikt worden. 


Dinsdag (15/06) wisselen flinke zonnige perioden af met enkele wolken. Na de middag zijn er wat meer stapelwolken, maar het blijft droog. Het wordt nog wat warmer bij maxima rond 30 en lokaal 31 graden.

Na enkele onweersbuien op woensdagavond, wordt het de volgende gevoelig koeler bij maxima rond 23 graden. Het wordt daarbij ook wisselvallig met toenemende neerslagkansen.