Vrijdag 01 oktober: Onstuimig weekend!

Regen en wind! Een omvangrijk depressionair gebied ten westen van Schotland bepaalt het weer op korte en lange termijn in onze streken. Met een strakke zuidwestelijke luchtstroming wordt gestoorde lucht geregeld naar onze streken gestuurd. Slechts af en toe zijn er wat drogere intermezzo’s en er is vooral ook veel wind aanwezig. De nacht van zaterdag op zondag zou er wel eens erg veel neerslag kunnen vallen. Op de Noordzee komt er een heuse storm te staan. Het wisselvallige en winderige weer blijft ook na het weekend nog aanhouden. De temperaturen zijn eerder normaal voor de tijd van het jaar. 

Vrijdag (01/10) maken opklaringen steeds meer plaats voor toenemende wolken vanuit het westen Later wordt het betrokken en op het einde van de dag komt er regen opzetten. Er staat een meest matige zuid-zuidwestenwind en er zijn windstoten mogelijk tot 60 of 65 km/u. De maxima liggen rond 18 graden. 

Zaterdag (02/10) is het eerst droog met enkele opklaringen. De wolken nemen echter al vlug toe en de zon krijgen we dan nog slechts mondjesmaat te zien. In de avond gaat het hard regenen en waaien. Tot dan is het meestal droog bij maxima rond 17 graden en een matige zuidenwind. In de avond neemt de wind toe en zijn er windstoten mogelijk tot 70 km/u. 

Zondag (03/10) valt er een groot deel van de dag regen. Lokaal kan er veel regen vallen, tot 20 mm. Pas later in de namiddag wordt het droger. Het waait hard met windstoten tot 70 km/u en het kwik blijft steken op 16 graden. 

Maandag (04/10) wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Af en toe kan er een bui vallen, maar meestal is het droog. De wind doet het iets rustiger en de maxima liggen rond 17 graden. 

Dinsdag (05/10) komt een volgende storing opzetten met regen. Na de middag wordt het droog vanuit het westen en is er nog even wat zon. De maxima liggen rond 16 graden en er staat opnieuw veel wind met windstoten tot 60 of 70 km/u. Ook de volgende dagen blijft het erg wisselvallig en winderig bij maxima rond 17 graden. In het weekend wordt het wat zachter en na het weekend lijkt het droger te blijven.