Vrijdag 04 juni: Minder warm!


Na een zwoele dag met onweersbuien, maakt een koufront op zaterdagochtend een einde aan het warme weer. Na de doortocht van deze storing stroomt koelere en licht onstabiele lucht over onze streken. Het kwik gaat een stukje omlaag en de wind kiest voor het noorden. De volgende dagen bouwt er een nieuw hogedrukgebied op over West-Europa. In eerst instantie is de invloed nog bescheiden en blijft het niet geheel droog. In de tweede helft van volgende week wordt het echter droog en warmer.

Vrijdag (04-06) is het droog en vrij zonnig in de ochtend. Het kwik kan al vlug oplopen tot zomerse waarden. Met een hoge luchtvochtigheid voelt het ook drukkend warm aan en vooral na de middag ontstaan er buien, lokaal hevig met onweer en hagel. Het kwik bereikt uiteindelijk 26 graden.


Zaterdag (05-06) is het bewolkt en regenachtig in de ochtend of er vallen buien. Er is daarbij kans op onweer. Na de middag wordt het droog en later zijn er ook enkele opklaringen. Het wordt gevoelig kouder dan de voorgaande dagen bij maxima rond 20 of 21 graden. De matige noordelijke wind, voelt fris aan.


Zondag (06-06) stijgt de luchtdruk licht, maar dat is niet voldoende om alle buien te weren. Een lokale regenbui is mogelijk. Meestal is het droog en bij maxima rond 21 graden is het vrij aangenaam. Er staat wel een koele noordelijke wind. 


Maandag (07-06) is het vrij zonnig in de ochtend. Na de middag zijn er talrijke stapelwolken, afgewisseld met wat zon. Op een enkele lokale regenbui na, is het overwegend droog. Het kwik komt een graadje hoger uit. 


Dinsdag (08-06) is er veel bewolking met enkele buien of periodiek wat regen in de ochtend. Na de middag wordt het droog en is er ook wat zon. Bij een zwakke tot matige noordelijke wind, liggen de maxima rond 21 graden.

In de tweede helft van de week wordt de invloed van het hogedrukgebied dominanter. Het blijft dan droog en er is meer zon. Het kwik komt ook wat hoger uit en bereikt opnieuw zomerse waarden.