Vrijdag 08 oktober: Zonnig weekend!

Dankzij de invloed van een hogedrukgebied met kern over Rusland kan de zon uitbundig schijnen in onze streken. Helaas blijft het zonnige weer niet aanhouden. Later op zondag schuift een storing vanuit het noordwesten over onze streken en na het weekend wordt het een flink stuk kouder en wordt de kans op een regenbui groter.


Vrijdag (08/10) verloopt de namiddag uitermate zonnig met nauwelijks wolken. Er staat een zwak briesje uit een oostelijke sector en de maxima bereiken een erg aangename 18 graden.


Zaterdag (09/10) zijn er enkele mistbanken mogelijk in de ochtend, maar de zon kan die al vlug wegbranden. Nadien blijft de zon aanwezig in het weerbeeld tot die in de avond achter de horizon verdwijnt. De wind is zwak en na een koude ochtend met slechts 7 garden, klimt het kwik tot een graad of 17.


Zondag (10/10) is het eerst flink zonnig. Later op de dag komen er meer wolken vanuit het noordwesten opzetten, maar het blijft overwegend droog. De wind draait naar het noorden en het wordt wat kouder bij 16 graden. 


Maandag (11/10) wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Hier en daar is een bui mogelijk, maar vaak is het droog. Het wordt wel gevoelig kouder bij 14 graden en de westen tot noordwestenwind spant aan tot matig.


Dinsdag (12/10) wordt het slechts 13 graden. Er zijn talrijke wolken, maar af en toe kan de zon ook doorbreken. Opnieuw is er kans op een plaatselijke bui en de wind waait matig uit het noordwesten.


De volgende dagen blijft het eerder koud bij 13 of 14 graden. Wolken domineren vaak en soms is er een bui. Af en toe is er echter ook ruimte voor wat zon. Ook de nachten verlopen koud bij minima rond 6 of 7 graden.