Vrijdag 13 augustus : aangenaam zomerweer in het weekend!


Een wig van hoge druk bevindt zich over onze streken en kan storingen uit onze regio houden. Met een westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt daarbij relatief zachte lucht aangevoerd en komen de maxima net boven de normale waarden te liggen. Na het weekend overheersen koele en gestoorde luchtstromingen met wisselvallig weer en een toenemende kans op regen en buien.

Vrijdag (13/08) is het aangenaam zomerweer met veel zon en slechts enkele wolken. Het kwik kan oplopen tot 24 graden en de wind waait matig uit het westen tot het zuidwesten.


Zaterdag (14/08) is het flink zonnig in de ochtend met nauwelijks wolken. Later schuiven er wat hoge wolken over onze regio en ontstaan er stapelwolken. De zon blijft echter domineren. Het is droog en de maxima zijn aangenaam bij gemiddeld 23 graden. De wind waait zwak tot matig uit het westen tot het zuidwesten.


Zondag (15/08) wisselen wolken en zon elkaar af. Het is meestal droog, maar naar de avond toe, is een lokale regenbui niet uitgesloten. Het wordt aangenaam warm bij 24 of 25 graden en niet al te veel wind. 


Maandag (16/08) trekt een storing over onze streken met veel wolken en periodiek regen of buien. Tussendoor zijn er echter ook droge perioden. Het kwik maakt een flinke duik en komt niet hoger dan 18 of 19 graden. Daarbij staat er een matige westenwind. 


Dinsdag (17/08) zijn er eerst brede opklaringen, maar later komen er meer wolken opzetten. Een plaatselijke regenbui is mogelijk, al is het vaak wel droog. Het is fris bij een matige westenwind en maxima rond 18 graden.


In de tweede helft van volgende week bouwt er stilaan een hogedrukgebied op over de Noordzee. De neerslagkansen nemen af en stilaan is er ook meer zon. Het kwik kan dan ook wat hoger uitkomen.