Vrijdag 9 juli: Het blijft wisselvallig!

Een depressie nabij Schotland zorgt voor een zuidwestelijke tot zuidelijke luchtstroming over onze streken. Daarbij is de luchtmassa onstabiel en kunnen lokale buien ontstaan. Bovendien trekt op tijd en stond een storing voorbij en komt er meer neerslag opzetten. Voorlopig komt er nog geen einde aan dit wisselvallige weer. Het positieve nieuws komt er van de temperaturen, die zijn normaal voor de tijd van het jaar.


Woensdag (07/07) is er flink wat zon in de ochtend en het is droog. Naarmate de dag vordert komen er stapelwolken opzetten, bij momenten zelfs talrijk, maar op een enkele lokale bui na, blijft het meestal droog. Het kwik bereikt een graad of 22 en de wind waait matig uit het zuidwesten.


Donderdag (08/07) is het droog in de ochtend met opklaringen. Vanuit het zuidwesten schuiven er echter buien over onze regio, die vooral na de middag soms stevig kunnen uitpakken. Een donderslag is daarbij niet uitgesloten. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind, liggen de maxima rond 23 graden.


Vrijdag (09/07) is de atmosfeer wat stabieler en is er vooral veel zon in de ochtend. Na de middag komen er stapelwolken opzetten, maar op een enkele lokale bui na, is het wel overwegend droog. Het wordt vrij aangenaam bij 23 graden en niet al te veel wind. 


Zaterdag (10/07) komt een storing in de loop van de latere ochtend opzetten vanuit het westen. De wolken nemen toe en er volgen perioden met regen of er vallen buien. Daarbij is er kans op lokaal onweer, soms hevig. Er kan op korte tijd veel neerslag vallen. De maxima liggen rond 23 graden. 


Zondag (11/07) wisselen wolken en zon elkaar af. Bij momenten is het zwaar bewolkt en kan er een enkele bui vallen. Meestal is het echter droog en bij maxima rond 23 graden, is het niet al te koud. 


De volgende dagen blijft het wisselvallig bij maxima rond 22 of 23 graden. Daarbij staat er meestal een matige wind uit het zuidwesten tot het noordwesten. Standvastig zomerweer komt er voorlopig nog niet aan.