Woensdag 23 juni: Wat warmer!


Tussen een uitloper van hogedruk over de Noordzee en een depressie over het oosten van Frankrijk, overheerst een noordelijke luchtstroming. De depressie zorgt voor wolkenvelden en mogelijk een bui. Dankzij de stijgende luchtdruk is de buienactiviteit echter sterk beperkt. De volgende dagen kan er soms een bui vallen, maar vaak is het droog. Het wordt stilaan ook warmer.

Woensdag (23/06) domineren wolken en van tijd tot tijd kan er een drupje regen vallen. Er zijn tussendoor echter ook wel droge perioden. Het is best fris bij een zwakke tot matige noordelijke wind en maxima rond 18 of 19 graden.


Donderdag (24/06) is er opnieuw veel bewolking aanwezig, maar het blijft meestal droog. Later in de namiddag is er ook wat zon. De maxima liggen rond 20 graden en de wind waait meestal zwak uit het noorden.


Vrijdag (25/06) meldt zich een storing vanuit het westen in de namiddag. De bewolking neemt toe en later in de namiddag vallen er enkele buien. De maxima liggen rond 22 graden en de wind waait meestal zwak uit een westelijke sector.


Zaterdag (26/06) bereikt een volgende storing onze streken. Wolken domineren en zo nu en dan kan er een bui of een drup regen vallen. Er zijn evenwel ook lange droge perioden. Bij maxima rond 24 graden, wordt het zachter. 


Zondag (27/06) zijn er vaak wolken, maar is er soms ook wat zon. Op een bui na, lijkt het droog te blijven. Het kwik bereikt gemiddeld 23 graden.


Na het weekend lijkt het weerbeeld opnieuw zomers te worden met geregeld zonneschijn en maxima rond of net boven 25 graden. De kans op een enkele bui, blijft echter bestaan.