Woensdag 01 september: Nazomertje?

Een krachtig hogedrukgebied nabij Schotland domineert het weerbeeld in onze streken met een aanvoer van koele zeelucht. Het blijft droog en er is ook ruimte voor de zon. De volgende dagen trekt dit hoog naar Scandinavië en later naar Oost-Europa. Hierdoor wordt de luchtstroming bij ons oostelijke en later zuidelijk. Met de huidige weerkaarten lijkt er een nazomertje in opbouw.


Woensdag (01-09) stijgt de luchtdruk en op een drupje motregen na, blijft het meestal droog. Wolkenvelden domineren echter het weerbeeld, al kan in de loop van de namiddag af en toe de zon doorbreken.  De maxima liggen rond gemiddeld 19 graden en de wind waait meestal zwak uit het noorden.


Donderdag (02-09) is er, na het opruimen van nevel en mist in de ochtend, flink wat zon. Er komen slechts enkele wolken voor en met maxima rond 21 graden is het aangenaam. De wind waait zwak uit het noordoosten.


Vrijdag (03/09) wordt het stralend zonnig weer met weinig of zelfs geen wolken. Na een koude ochtend, komen de maxima uit op 22 of 23 graden. Er is weinig wind.


Zaterdag (04/09) wisselen flinke zonnige perioden af met enkele wolkenvelden. Het blijft droog en de maxima liggen rond 21 graden.


Zondag (05/09) komt de wind uit het oosten en is de aangevoerde lucht wat warmer. Met geregeld zon komen de maxima uit op 24 graden.
Na het weekend lijkt de zuidelijke luchtstroming aan te houden en kan het kwik nog wat hoger uitkomen bij een zomerse 25 of 26 graden. De atmosfeer wordt wel stilaan onstabiel, waarbij de kans op een plaatselijke regenbui in de namiddag toeneemt. Hopelijk blijven de weermodellen deze tendens volgens.