Woensdag 12 mei: Wisselvallig met buien!

Depressionaire invloeden over de lage landen, zorgen bij ons voor erg wisselvallig weer met vrij hoge neerslagkansen. De temperaturen liggen daarbij net iets onder de normale waarden. De volgende dagen komt er een zonale stroming te staan. Daarbij trekken storingen geregeld van west naar oost over onze streken. Er komt voorlopig nog geen einde aan het wisselvallige en iets te koele weer.

Woensdag (12/05) is zowat de beter dag van de week. De zon is geregeld van de partij en de stapelwolken zijn niet al te talrijk. Een enkele bui is mogelijk, maar meestal blijft het droog. Het kwik bereikt gemiddeld 17 graden en de wind waait zwak tot matig uit het zuiden tot het zuidwesten.

Donderdag (13/05) is het flink zonnig in de ochtend. De wolken nemen echter al vlug toe en dan komen er buien opzetten. Na de middag worden de buien talrijker en is er ook kans op een donderslag. Tussendoor is er steeds wat zon. Bij een zwakke tot matige zuidenwind bereikt het kwik een graad of 18.

Vrijdag (14/05) staan er een aantal buien op het programma. Het merendeel wordt in de namiddag verwacht met kans op een lokale donderslag. De maxima liggen rond 17 graden bij een zwakke tot matige zuidwestenwind. 

Zaterdag (15/05) komen er in de loop van de dag opnieuw enkele buien opzetten. Vooral na de middag is de kans op een bui, eventueel met een donderslag, vrij groot. Tussendoor zijn er echter ook lange droge perioden. Het wordt wat kouder bij 16 graden. 

Zondag (16/05) zijn er talrijke wolken met eerst hier en daar een regenbui. Na de middag worden de buien algemener en kunnen een donderslag lossen. Er staat een matige zuidwestenwind en het kwik stagneert op 16 graden. 

Ook na het weekend houdt het wisselvallige weer aan met op tijd en stond een regenbui, soms met een donderslag. De maxima liggen meestal rond 15 of 16 graden en de wind waait matig uit het westen tot het zuidwesten.