Woensdag 15 september: Na regen komt zonneschijn!


Een storing schuift vandaag over onze streken met veel wolken en perioden van regen. Na de doortocht van deze storing, kan een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren tot over onze regio doordringen. Het wordt droog en er zijn opklaringen. Er wordt dan wel wat koelere lucht aangevoerd, maar de temperaturen zijn eerder normaal voor deze periode van het jaar. In het weekend nemen de neerslagkansen opnieuw toe.


Woensdag (15/09) is het bewolkt met periodiek regen. Er bestaat een kleine kans op een donderslag. Later in de namiddag wordt het droog en tegen de avond zijn er ook enkele opklaringen. Het is vrij zacht bij maxima rond 21 of 22 graden en er is weinig wind.


Donderdag (16/09) zijn er bij momenten vrij veel wolken, maar het blijft meestal droog. Er is echter ook wel ruimte voor wat zon. Het is een fractie minder zacht bij 20 graden.


Vrijdag (17/09) wisselen wolken en zon elkaar af. Het blijft droog en het kwik klimt tot 21 graden. De wind is zwak.


Zaterdag (18/09) komt een storing vanuit het westen opzetten. De ochtend verloopt droog, maar de wolken nemen gestaag toe. Na de middag gaat het regenen of vallen er buien. De maxima liggen rond 21 graden.


Zondag (19/07) is het vaak droog, maar soms is er ook veel bewolking en kan er een bui vallen. Het kwik bereikt 20 graden.


Na het weekend lijkt een droge periode aan te breken met stilaan ook wat meer zon. De temperaturen komen wel iets lager uit en liggen meestal tussen 18 en 20 graden. Ook de nachten worden wat kouder.