Woensdag 21 juli : “Rustig zomerweer”

Onder invloed van een hogedrukgebied, uitgestrekt van Schotland tot over onze streken, overheerst een stabiele atmosfeer.  Er is weinig wind en het is vooral droog. Een storing in de golf van Biskaje trekt de volgende dagen naar het noorden en bereikt onze regio in het weekend. De neerslagkansen nemen toe en het wordt bovendien onweerachtig. Er is weinig verandering in de temperaturen.

Woensdag (21/07) is het flink zonnig en het wordt zomers warm bij maxima rond 25 of 26 graden. De zon blijft de hele dag domineren, al zijn er tijdelijk wel enkele stapelwolken mogelijk. Deze verdwijnen echter in de avond. Er is nauwelijks wind.


Donderdag (22/07) houdt het zomerweer aan. De zon overheerst, al zijn er ook een aantal stapelwolken. Deze stapelwolken kunnen na de middag wat talrijker voorkomen. Het blijft droog en de maxima liggen rond 24 graden. 


Vrijdag (23/07) kan de zon opnieuw overheersen en komen er slechts enkele stapelwolken voor. Ook nu blijft het droog en de maxima liggen rond 24 graden. In de avond komen er meer wolken opzetten.


Zaterdag (24/07) schuift een storing van over Frankrijk naar onze streken. Het wordt zwaarbewolkt en er vallen buien. Lokaal zijn er stevige buien mogelijk, vergezeld van onweer. Het wordt drukkend warm bij 26 graden.


Zondag (25/07) is het wat koeler bij 24 graden. De wolken overheersen vaak en er vallen geregeld buien. Lokaal is er kans op onweer. Tussendoor zijn er echter ook wel droge perioden.


De volgende dagen komen de temperaturen iets hoger uit, is er meer zon en is het vaak droog. Geheel droog wordt het echter niet, want vrijwel iedere dag is er toch wel kans op een zeer plaatselijke bui.