Woensdag 29 september: Herfst

Met een westelijke luchtstroming staat er erg wisselvallig en winderig weer op het programma, waarbij droge dagen afwisselen met perioden van regen of buien. Bovendien wordt er vrij koele lucht aangevoerd en is een trui of jas aan te raden. We zijn plots in de herfst aanbeland en daar komt voorlopig nog geen verbetering in.


Woensdag (29/09) trekt een storing met regen en wind in de voormiddag over onze streken. Na de middag wordt het tijdelijk droger met opklaringen, maar nadien zijn er ook enkele lokale buien mogelijk. Het kan bij momenten flink waaien met windstoten tot 60 km/u. Het kwik presteert ondermaats bij slechts 14 graden.


Donderdag (30/09) wordt een overwegend droge dag met een afwisseling van zon en wolken. Er staat wel nog een strakke zuidwestenwind met windstoten tot 50 km/u en de maxima zijn ook eerder laag bij 16 graden. 


Vrijdag (01/10) gaat het nog wat harder waaien met windstoten tot 60 km/u. Een regenzone meldt zich in de namiddag aan vanuit het westen. Tot dan is het droog met eerst opklaringen, maar later steeds meer wolken. Het kwik bereikt een graad of 16.


Zaterdag (02/10) kan het met wat geluk tot de avond droog blijven. Opklaringen maken in de ochtend plaats voor toenemende wolken en na de middag is het meestal betrokken. Het wordt wel wat zachter bij 18 graden, maar er staat nog steeds een strakke wind.


Zondag (03/10) wordt een regendag. Het is zwaar bewolkt tot betrokken en er zijn perioden met regen. Pas later in de namiddag wordt het wat droger. De maxima liggen rond 15 graden en het gaat hard waaien met windstoten tot 60 of 70 km/u.


Na het weekend is het eerst nog wisselvallig met een afwisseling van zon en enkele buien.  Daarna lijkt het wat droger te worden en ook de tempreraturen komen wat hoger uit bij gemiddeld 18 graden.