Zaterdag 03 juli: Onweersbuien!

Een omvangrijke depressie ten westen van het Verenigd Koninkrijk is verantwoordelijk voor een erg wisselvallig en onstuimig weekend, althans wat het weer betreft. Na het weekend houdt het wisselvallige weer aan, al lijkt het op het einde van de week een stuk rustiger en droger te worden.


Zaterdag (03/07) is het drukkend warm. Het kwik kan oplopen tot 25 of 26 graden en de luchtvochtigheid is erg hoog. Er is wat zon, maar er zijn ook talrijke stapelwolken. Na de middag en in de avond komen er buien opzetten, soms stevig met onweer.


Zondag (04/07) doen de temperaturen een stapje terug en stagneren op 20 graden. Reeds in de ochtend kunnen er buien vallen en ook de rest van de dag wisselen droge perioden af met buien. Een donderslag blijft mogelijk.


Maandag (05/07) domineren wolken vaak het weerbeeld. Een regenbui is mogelijk, maar vaak is het ook droog. Bij een matige zuidwestenwind liggen de maxima rond 21 graden. 


Dinsdag (06/07) vallen er enkele buien in de ochtend. Nadien lijkt het meestal droog te blijven met ook geregeld wat zon. Het gaat echter hard waaien met windstoten tussen 60 en 80 km/u. Het kwik bereikt 22 graden.

De volgende dagen valt er af en toe een regenbui, maar vaak is het droog. Aanvankelijk liggen de maxima rond 22 graden, maar in het weekend wordt het enkele graden warmer.