Zaterdag 21 augustus: Zware onweersbuien!


Aan de voorzijde van een storing, die vanuit het westen over onze regio zal trekken, wordt eerst nog warme lucht aangevoerd met zomerse temperaturen. De storing zelf is erg onstabiel van opbouw waarbij er pittige onweersbuien tot ontwikkeling komen. Na de doortocht van de storing komen de temperaturen een stuk lager uit en is het eerst wisselvallig. Na het weekend krijgen we enkele droge dagen met behoorlijk wat zon, maar de temperaturen blijven in een noordelijke luchtstroming wat achter.


Zaterdag (21/08) doen de temperaturen het bijzonder goed. Het wordt zomers warm bij maxima rond 25 of 26 graden. De zon is van de partij, maar gaat ook af en toe schuil achter de wolken. In de latere namiddag komen er stilaan meer wolken opzetten. In de late avond en komende nacht zijn er soms stevige onweersbuien mogelijk met lokaal erg veel neerslag op korte tijd. Er is nauwelijks wind. 


Zondag (22/08) is het erg wisselvallig met geregeld een aantal buien. Daarbij is er kans op onweer en plaatselijk kan er veel neerslag vallen. Tussendoor zijn er ook wel droge perioden. Het kwik komt een stuk lager uit bij gemiddeld 19 of 20 graden en de westelijke wind spant aan tot matig.


Maandag (23/08) kunnen er enkele buien in de ochtend vallen. Nadien wordt het stilaan droog en vooral na de middag krijgt de zon wat meer ruimte. De maxima liggen rond 21 graden en er staat een matige en koele noordoostenwind.


Dinsdag (24/08) is er flink wat zon, al zijn er ook een aantal wolken. Het blijft droog en het kwik bereikt een graad of 21. Er staat wel een strakke noordoostenwind.


De volgende dagen wordt het nog wat kouder met op donderdag slechts 18 graden. Er zijn dan ook veel wolken en er is kans op een lokale regenbui. Ook vrijdag is het nog licht wisselvallig, maar in het weekend is er meer ruimte voor de zon. Het wordt dan ook terug iets warmer bij maxima rond 21 graden.