Zaterdag 22 mei : “Te koud voor de tijd van het jaar!”

In April waren de maxima meestal onder de normalen en ook mei lijkt af te stevenen op een te koude maand. De temperaturen blijven voorlopig nog aan de koude kant en echt warm weer zit er voorlopig niet aan te komen. Bovendien zorgen depressies en storingen voor erg wisselvallig weer met geregeld buien of perioden van regen. Tussendoor zijn er wel wat drogere momenten. Pas in de tweede helft van volgende week lijkt het droger te worden en iets warmer.


Zaterdag (22/05) is het bedroevend gesteld met de temperaturen. Het kwik raakt nauwelijks boven 10 graden uit met maxima rond 12 graden. Daarbij zijn er geregeld perioden met regen of vallen er buien. Een donderslag is bovendien mogelijk. Na de middag zijn er wel wat meer droge perioden, maar de kans op een bui blijft bestaan. Het waait daarbij flink met windstoten tot 65 km/u.


Zondag (23/05) is het vrij zonnig in de ochtend, maar al vlug komen er meer wolken opzetten. Een plaatselijke bui wordt daarbij mogelijk, al is het meestal droog. Het wordt wat zachter bij 15 graden. De matige zuidwestenwind laat het echter kouder aanvoelen.


Maandag (24/05) staat er veel wind uit het zuidwesten met rukwinden tot 60 km/u. Er vallen daarbij geregeld buien en lokaal is een donderslag mogelijk. Tussendoor zijn er enkele opklaringen.

Dinsdag (25/05) wordt het opnieuw enkele graden kouder bij maxima rond 13 graden. Daarbij waait het flink en opnieuw staan er buien op het programma.


De volgende dagen blijft het licht wisselvallig met af en toe een regenbui, afgewisseld door wat zon. Het kwik komt stilaan wat hoger uit. Volgend weekend lijkt het gevoelig warmer te worden bij maxima rond 20 graden, maar de kans op een bui, blijft nog bestaan.