Zaterdag 28 augustus: Herfstachtig!


Tussen een standvastig hogedrukgebied nabij Schotland en een depressie over het oosten van Europa wordt in een koele noordelijke luchtstroming, aanhoudend onstabiele lucht aangevoerd. Tijdelijk schuift een storing over onze regio met continue regenval. Het lijkt wel of de herfst al aangebroken is. De volgende dagen kan het hoog wat meer zijn invloed laten gelden en wordt het droger en ook zonniger met iets hogere temperaturen.

Zaterdag (28/08) domineren wolken het weerbeeld en zo nu en dan valt er een regenbui. Tussendoor is er echter ook wat zon. Er staat een matige noordelijke wind en het kwik komt niet hoger dan 20 graden.


Zondag (29/08) is het mistig in de ochtend met lage bewolking. Nadien is er wat zon, maar de wolken nemen al vlug toe en reeds voor de middag valt de eerste regen. Na de middag overheersen de wolken en zijn er perioden met regen of buiige regen.  Het is fris bij een matige noordelijke wind en maxima slechts rond 17 graden.


Maandag (30/08) is het grijs in de ochtend met nevel en lokaal mist. Het is wel droog. Later zijn er enkele opklaringen, maar er ontstaan buien. Het wordt iets warmer bij 20 raden. 


Dinsdag (31/08) zijn er mistbanken in de ochtend, maar de zon kan al vlug tevoorschijn komen. Op een bui na, blijft het meestal droog. Er staat een matige noordelijke wind en de maxima liggen rond 20 graden.

In de tweede helft van de week blijft het droog en is er ook wat meer zon. De wind komt echter uit het noorden tot het noordoosten, waardoor het kwik niet erg de hoogte in gaat. Het wordt wel wat aangenamer bij 21 of 22 graden.