Zaterdag 29 mei: Zomers!

Een hogedrukgebied met kern over de Noordzee, nabij Schotland, stuurt droge landlucht vanuit het oosten naar onze streken. De zon domineert het hemelruim en de wolken zijn in de minderheid. Het kwik bereikt aangename waarden. Na het weekend verplaatst de kern van het hogedrukgebied zich naar Scandinavië en wordt de luchtstroming wat meer zuidelijk. Het wordt dan zomers warm.

Zaterdag (29/05) is het flink zonnig in de ochtend. Nadien komen er stapelwolken opzetten en zijn er ook wat hoge sluierwolken, maar de zon kan steeds domineren. Het wordt erg aangenaam bij maxima rond 20 graden. In de zon en uit de wind voelt het zelfs zomers warm aan.
Zondag (30/05) kan de zon van de vroege ochtend tot de late avond het weerbeeld domineren. Er zijn welke enkele hoge wolkenslierten mogelijk en hier en daar kan even een stapelwolkje verschijnen, maar de zon blijft dominant aanwezig. Het kwik kan dan ook flink de hoogte in gaan en bereikt na de middag 21 of 22 graden. De wind waait meestal zwak uit het oosten.
Maandag (31/05) is op een enkel stapelwolkje na, de zon alleenheerser aan het hemelruim. De oostenwind spant aan tot matig en het kwik klimt tot 24 en lokaal 25 graden.
Dinsdag (01/06) begint de meteorologische zomer en het weer volgt ook deze datum. Het is zonnig, al zijn er in de namiddag enkele stapelwolken mogelijk. Het wordt nog wat warmer bij zomerse temperaturen van 25 en lokaal mogelijk 26 graden. 

De volgende dagen blijft het warm bij maxima rond 24 of 25 graden. Er komen wel wat meer wolken opzetten en de atmosfeer wordt stilaan onstabiel. Naarmate het weekend nadert, wordt de kans op een bui, eventueel met onweer groter.