Winnaars ‘Laa(d)t de zon in je huis’ krijgen zonnecheque van 2.000 euro


“De 5” op het zonnedak. Geen titel van de populaire jeugdboekenreeks. Wel de drie winnaars van een zonnecheque van elk 2.000 euro, geruggensteund door schepen van Ruimtelijke Ordening Paul De Swaef en schepen van Duurzaamheid Walter Brat tussen de zonnepanelen op het dak van sporthal Vordensteyn.

Winnaars Frank Witlox, Bart Hicguet en Dave Soetewey namen deel aan een wedstrijd die werd georganiseerd naar aanleiding van de campagne “‘Laa(d)t de zon in je huis’. Samen met een 60-tal deelnemende Schotense gezinnen zorgden zij alvast voor een stijging van het geïnstalleerd vermogen aan zonne-energie met 247 kilowattpiek!

“De drie winnaars, die zelf zonnepanelen op hun zonovergoten dak installeerden, wisten het juiste antwoord op de vraag hoeveel het theoretisch benutte percentage aan zonnepotentieel in Schoten bedroeg op het moment van de start van de campagne”, zegt schepen Walter Brat. “Dit steeg sindsdien trouwens van 4 naar 5,5 procent! Dat is een mooie evolutie, maar er is nog ruimte voor verbetering!”

Frank, Bart en Dave konden tevens het best inschatten hoeveel elektriciteit de fotovoltaïsche installatie op sporthal Vordensteyn in de periode tussen 1 oktober en 31 december 2020 produceerde (6.734 kilowattuur). En dat in een vrij zonne-arme periode.

Zelf benieuwd naar het zonnepotentieel op uw dak? Of wil je meer informatie over de campagne ‘Laa(d)t de zon in je huis’: neem een kijkje op www.schoten.be/zonnepanelen