Youthstart krijgt cheque van 2.500 van vzw Mensenzorg

Een cheque ter waarde van 2.500 euro. Dat is wat Youthstart op woensdag 23 juni overhandigd kreeg van vzw Mensenzorg. Daar bovenop kreeg Youthstart ook nog eens 5.000 euro van de gemeente Schoten. “Het is prachtig om te zien hoeveel steun onze organisatie krijgt van verschillende instanties”, zegt Philip Knaeps van Youthstart.

YouthStart is een organisatie die zich richt op jongeren die even ‘de weg kwijt zijn’. “Youthstart begeleidt jongeren die op zoek zijn naar een doel. Vaak hebben ze wel een droom, maar weten ze niet hoe ze die kunnen bereiken”, licht Philip toe. Na een succesvolle eerste editie vorig jaar, komt Youthstart dit najaar opnieuw naar Schoten.
Gemeente Schoten probeert samen met YouthStart de zogenaamde ‘NEET-jongeren’ te helpen weer grip te krijgen op hun toekomst. NEET staat voor ‘not in employment, education or training’. Het zijn jongeren die op alle vlakken onder de radar blijven. Ze vinden hun plaats niet in onze samenleving en zitten ontmoedigd thuis of zelfs op straat.

“Tijdens een achtdaagse training halen we de talenten in hen naar boven en werken we aan een plan voor de toekomst”, gaat Philip verder. “De achtdaagse training wordt afgesloten met een jurypresentatie van hun droomplan.” In Schoten behaalden vorig jaar 14 jongeren hun certificaat. “Dat is een hele mooie prestatie”, zegt Philip.
“Als schepen van Jeugd wil ik vzw Mensenzorg bedanken voor dit mooie bedrag”, zegt Iefke Hendrickx. “Mede dankzij vzw Mensenzorg krijgen onze jongeren in het Youthstart-project een mooie kans om een toffe job te vinden die aansluit bij hun capaciteiten. De gemeente Schoten is heel blij dat Youthstart dit najaar opnieuw een aantal jongeren zal begeleiden naar de arbeidsmarkt. Uiteraard kunnen ze ook opnieuw gaan studeren. Een tof project zoals dit verdient dus zonder meer een vervolg.”

vzw Mensenzorg wil graag het bestuur en de inwoners van de gemeente Schoten nog eens extra bedanken. “Samen met hen hebben we het textiel, dat tien keer per jaar huis-aan-huis wordt ingezameld via de gekende oranje flyers, kunnen omzetten naar deze gift en zijn we in de mogelijkheid om mee dit mooie project te steunen. Nogmaals dankjewel”, sluit Luc De Ruyck van vzw Mensenzorg af.